Monumentaal schilderwerk

Naast het normale onderhoudswerk verzorgen wij het schilderwerk aan uw monumentaal pand Monumentaal schilderwerk is altijd maatwerk. Of het nu gaat om een rijks-, provinciaal- of gemeentelijk monument, behoud gaat altijd voor vernieuwen. Dit geldt ook voor het schilderwerk. Het pand vertelt een uniek verhaal wat behouden moet blijven. Met onze uitgebreide kennis komen wij tot een advies met een daarbij passende uitvoering.

 

Restauratie

Door de jaren hebben wij ons gespecialiseerd als restauratie schilder. Restaureren houdt in dat ornamenten, historische interieurs en oude imitaties in originele staat hersteld worden. Hiervoor wordt vooraf uitgebreid onderzoek gedaan, waardoor de juiste technieken gekozen worden voor de restauratie. Wij werken voor zowel particulieren als bedrijven en instellingen. De restauraties worden altijd met grote zorg uitgevoerd.

 

Hout en marmer imitaties

Het maken van hout- en marmerimitaties is een van onze specialisaties. Hiervoor is de specifieke opleiding  aan het I’nsitut Supérieur de Peinture Van der Kelen et Logelain gevolgd en afgerond met een zilveren medaille. Door minutieus en secuur te werk te gaan kan elke ondergrond omgetoverd worden tot elke bestaande  hout- of marmersoort.. Bij het maken van de imitaties wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken, waarbij veelal gewerkt wordt met traditionele materialen zoals olieverf.

 

Palisander
2 voor restauratie
sarrancollin
Mahonie
Eiken hart
Portor
Rozenhout
Thuya
Iepen
Vert de mer
jaune de sienne

 

 

Op zoek naar een specialist op het gebied van
restauratie en imitatie?

Bel of mail nu D-Colours: 06 – 209 962 7
info@dcolours.nl